پرش به محتوا
۱- وکیل ملکی
وکالت در امور ملکی به وکیلی اطلاق می شود که در حوزه دعاوی ملکی تخصص و تجربه دارد. دعاوی ملکی شامل مجموعه ای از دعاوی است که به هرشکل به موضوع ارتباط بین املاک واموال غیر منقول مربوط می شوند. اموال غیر منقول شامل اموالی می شوند که امکان جابجایی و نقل مکان ندارند و در یک تقسیم بندی شامل املاک و اراضی می باشند . اراضی را میتوان به اراضی داخل در محدوده شهری و خارج از محدوده شهری تقسیم بندی کرد والبته به همان ملاک اراضی بخش ها و روستا ها هم قابل تقسیم است و همینطور می توان املاک را به املاک تجاری و مسکونی و اداری تقسیم کرد لذا دعاوی مختلفی در ارتباط با املاک مطرح می شود که تمام این دعاوی در حوزه کاری یک وکیل ملکی باسابقه و مجرب است .
وکیل ملکی شخصی است که علاوه بر توانایی دفاع و اقامه دعوا در انواع دعاوی و جرائم از قبیل دعاوی خانواده و تجاری و اداری را دارد، اما تمرکز اصلی و مهم خود را به امور ملکی معطوف میکند.
دعاوی مثل تنظیم سند رسمی ، ، خلع ید ، تقسیم و افراز املاک مشاع، اخذ پایان کار تا دعاوی کیفری مثل ، جعل سند، تصرف عدوانی ، فروش مال غیر و … همه این موضوعات در محدوده دعاوی ملکی و حوزه کاری یک وکیل ملکی باتجربه است.
شما از همین الان میتوانید یک وکیل ملکی مجرب را که تجربه ۳۰ ساله قضایی دارد را ار موسسه حقوقی مهر عدالت رزرو کنید .
۲- وکیل ملکی کیست و چه زمانی باید به سراغ یک وکیل ملکی برویم؟
وکیل ملکی به وکیلی گفته می شود که با توجه به سابقه ، تجربه و تخصص و اشرافی که در مورد پرونده های با موضوع املاک دارد ، بصورت تخصصی به وکالت دعاوی در پرونده های ملکی می پردازد سوالی که متبادر به ذهن است اینکه وکیل ملکی چه ویژگی های اختصاصی باید داشته باشد که ممکن است سایر وکلا از آن بهره مند نباشند. در پاسخ باید گفت که یکی از خصوصیات مهم وکیل ملکی بهره مندی او از دانش به روز در خصوص قوانین جدیدو مصوبات دولت ونیز مقررات قدیم ملکی و اشراف و تسلط وی به آرای وحدت رویه و نظریات اداره حقوقی قوه قضائیه و نیز نظرات اساتید مربوطه در علم فقه و حقوق بوده و آشنایی به رویه های قضایی در موارد مورد اختلاف و موارد مشابه در موضوعات املاک داشته باشد. وکیل ملکی پس از مطالعه پرونده در بازه زمانب=ی مناسب و شنیدن دقیق مطالب شاکی و مدعی و برگزاری جلسات متعدد با موکل ، باید بهترین استراتژی و روش پیشبرد موفق دعوی ملکی را در جهت گرفتن نتیجه حداکثری و مقرون به خواسته موکل ، امکان موفقیت در پرونده موکل را سازمان دهی و ارائه کند .
ازمشخصات دیگرو ویژگیهای منحصر به فرد وکیل ملکی این است که علاوه بر دارا بودن تمامی موارد مذکور در بالا در تحریر و نگارش لوایح به صورت دقیق وماهرانه و با تکیه بر تجربه خود ، تمامی موارد مرتبط با پرونده ملکی را مد نظر قرارداده و به جهت داشتن فن و قدرت بیان و تسلط و اشراف به امور ملکی و قوانین و مقررات مربوط به املاک، در دادگاه مقتدرانه از حقوق موکلش دفاع نماید.
پرونده های ملکی و دعاوی ملکی به طور مشخص شامل اموال غیر منقول و ملک است و ممکن ودر یکی از شاخه های دعوی حقوقی یا شکایت کیفری قرار گیرند ولی در اکثر مواردجهات حقوقی غلبه دارد. مثلاً دعوای تصرف عدوانی ممکن است با رعایت جهاتی دردادسرا و دادگاه کیفری مطرح گردد یا در دادگاه حقوقی. در هر حال مهم ترین پرونده هایی که در محاکم دادگستری مطرح هستند ،پرونده های ملکی هستند که از حجم بالا و بار مالی زیاد برخوردارند و البته مستلزم تخصص و مهارت بیشتری نسبت به دیگر پرونده ها است و لازم است شخص برای طرح دعوی به یک وکیل ملکی با تجربه در این زمینه مراجعه نماید. وکیل ملکی به صورت تخصصی به اقامه دعوی در پروندههای خلع ید، ادعای مالکیت، الزام به تنظیم سند رسمی، فسخ اجاره، تخلیه ملک تجاری، افراز ملک مشاعی، مطالبه سرقفلی و حق کسب و پیشه تجارت و … می پردازد .
وکالت ملکی یک وکالت تخصصی است .
۳- اهمیت وکیل ملکی در دعاوی ملکی
همانطور که در بالا بیان شد وکیل ملکی از وکلای متخصص در طرح دعاوی وشکایت در امور ملکی میباشد. به موجب قوانین جاریه ،رسیدگی به دعاوی ناشی از املاک در دادگاه های حقوقی با طرح دعوا ( داخواست) شروع و رسیدگی می شود. مشاوره حقوقی مناسب و مفید و راهنمایی درچگونگی طرح دعوا و همراهی در سیر مراحل رسیدگی به پرونده، بر عهده وکیل ملکی این موسسه در دادگاه های ایران وتهران میباشد.. با این وصف ضرورت دارد تا درباره ویژگی های یک وکیل خوب در دعاوی ملکی ایران وتهران و یا سایر شهر های دیگر بیشتر گفتگو کنیم. زیرا لازمه موفقیت در هر پرونده حقوقی، همکاری و همراهی یک وکیل متبحر و متخصص از هر نظر مخصوصا از منظر دانش ملکی است.
ویژگی بهترین وکیل ملکی در دعاوی مختلف
از ویژگی های لازم و تخصصی وکیل ملکی ، علاوه بر داشتن مجوز و پروانه و تحصیلات دانشگاهی، داشتن تجربه کافی و سابقه کاری حقوقی در زمینه مسائل دعاوی حقوقی و ملکی مثل یک قاضی بازنشسته است . زیرا که این گونه دعاوی به جهت بار مالی آن از حساسیت زیادی برخوردار است و بدیهی است که وکیل با تجربه و متخصص در این زمینه برای پیشبرد هدف از طرح دعوا کمک کننده خواهد بود. ویژگی های لازم و ضروری وکیل ملکی در رسیدگی به پرونده های حقوقی اینچنینی، به شرح زیر است.
اولین ویژگی لازم برای مدیریت مسائل حقوقی و خصوصیت وکیل متخصص در امور ملکی، داشتن تجربه است. تجربه حقوقی وقضایی لازم در رسیدگی به این نوع پرونده ها مهم و حائز اهمیت بالایی است. همیشه فقط دانش حقوقی برای رسیدن به هدف در دعوای حقوقی کافی نیست و این مهم، لزوم تجربه کافی و مرتبط را در این زمینه می طلبد. وکیل متخصصی که تجربه سالهای قضاوت را نیز دارد ومسئولیت رسیدگی به پرونده های متنوع ملکی را داشته است، قطعا بهترین گزینه برای مشاوره و انجام دفاع در دادگاه خواهد بود. هر میزان تجربه وکیل بیشتر باشد، دفاع دقیق و کامل تر خواهد بود و موکل به هدف خود نزدیک تر خواهد شد.
وقتی تجربه مهم ترین رکن اساسی یک وکیل خوب باشد، رسیدن به هدف پرونده در کوتاه ترین زمان ممکن و راحت ترین و مناسب ترین روش رسیدن به نتیجه می شود. وکیل ملکی که فاقد تخصص و تجربه کافی در این گونه پرونده ها باشد، ممکن است روشها و مسیر های پر هزینه و طولانی را برای پیشبرد اهداف انتخاب کند. راه هایی که بخواهد با توسل به آزمون و خطا به نتیجه برسد، از نواقص همراهی وکیل بی تجربه است. پس دومین ویژگی لازم برای وکیل ملکی ، انتخاب کوتاه ترین و کم هزینه ترین راه رسیدن به نتیجه دلخواه در پرونده میباشد.
وکیل ملکی یا در واقع وکیل متخصص ملکی باید آشنا به فرایند رسیدگی دادگاه منطقه و محل رسیدگی به پرونده حقوقی ملک باشد. آشنایی با کارمندان و قضات دادگاه و آشنا بودن به رویه حوزه قضایی یکی از ارکان مهمی است که وکیل متخصص در زمینه رسیدگی به پرونده های ملکی باید داشته باشد. رسیدگی به پرونده ملک باید در همان منطقه و حوزه ای باشد که ملک واقع شده است. زیرا گاهی اوقات اداره ثبت اسناد به پرونده دعوا وارد می شود. پس این مهم، کار را برای پیش بردن سریع تر روند اداری پرونده راحت تر خواهد کرد. این نکته را وکیل متخصص تشخیص می دهد و به موکل متذکر و یادآور می شود.
آخرین موضوع قابل ذکر در انتخاب وکیل ملکی، علاوه بر تجربه کافی و دانش حقوقی بالا، آشنایی با محل رسیدگی به پرونده حقوقی، آگاهی داشتن وکیل ملکی در نحوه تقدیم دادخواست وشکایت و کیفیت خواسته دعوا است. گاهی قانونگذار دربعضی موارد حقوقی سکوت کرده یا موضوع قانون ابهام و اجمال دارد و دادرسی و تفسیر آن را به قضات و حقوقدانان در هر پرونده واگذار می کند. وکیل ملکی از این خصوصیت بی بهره نیست. آنان استدلال و نظرات حقوقی پر رنگ و قوی در این گونه مسائل مطرح خواهند کرد. نتیجه آن واضح و مبرهن است که به نفع وکیل مدافعی است که استدلال های حقوقی قوی ارائه نماید.